Tři důvody, proč si ji zamilujete

Steam Hygiene

Bude jich nejspíš víc, ale nejmíň tři znamenají nejpohodlnější péči o prádlo, i přes všechny nástrahy, které přináší současný život. Řeč je o přebornicích v boji se špínou, viry, alergeny, skvrnami a nelibými vůněmi, pračkách s funkcí FreshCare+.

První důvod : Voňavé prádlo a svoboda k tomu
Nejspíš se vám to už taky někdy stalo: na prádlo jste prostě zapomněli. Pokud na vás hodiny čekalo v bubnu, připravte se na to, že bude zmačkané, hrubé a určitě nebude zrovna vonět. A jeho věrným průvodcem je právě onen nepříjemný odér. Může se projevit hned, ale někdy až po usušení prádla. Určitě vás nepotěší.
„Aby se to nestávalo, pračky s inovativní funkcí FreshCare+ provzdušňují vyprané prádlo jemnou párou vstřikovanou ze speciálních trysek doprovázenou obousměrnými rotacemi bubnu, aby zůstalo svěží, měkké a nezmačkané. A to až šest hodin po skončení pracího cyklu. Pára navíc vyrovná vlákna, takže se pak prádlo snáze žehlí, pokud žehlení potřebuje. Funkci lze zvolit na začátku nebo kdykoliv v průběhu praní, když víte, že nestihnete vyprané prádlo hned vyjmout. A také ji kdykoliv zrušit,“ říká Darina Papáčová. Pokud však vaše pračka tuto funkci nemá, nezbývá vám, než svůj život tak či onak přizpůsobit pračce, a být u ní v okamžiku, kdy dopere.

Některé pračky FreshCare+ jsou vybavené (vedle zmíněné funkce pro osvěžení vypraného prádla párou) i samostatnými parními programy. „Zvlášť v této složité situaci přijde mnohým vhod program Steam Hygiene s funkcí sanitace prádla párou v závěru pracího cyklu, který prádlo hygienicky ošetří a spolehlivě zlikviduje až 99,9 % bakterií a dalších škodlivých organismů včetně alergenů. Pračkám Whirlpool FreshCare+ byl v této souvislosti udělen certifikát TÜV Allergy UK za snížení tvorby HDM alergenů, bakterií a houbotvorných organismů. I program Steam Hygiene navíc odstraní odolné pachy, a to aniž by bylo třeba prát při vysoké teplotě. Pro tkaniny je to určitě lepší ‒ horká voda totiž zpravidla nesvědčí ani méně odolným textilním vláknům, ani barvám, takže pokud ji nahradíte touto šetrnou parní funkcí, vaše prádlo si déle uchová perfektní kondici,“ dodává Darina Papáčová.

Pro boj s pachy je praktický i parní program Steam Refresh k osvěžení suchého prádla – třeba dlouho uloženého oblečení, které, ač čisté, může být cítit zatuchle, nebo například bundy od cigaretového kouře nebo výparů ze smažení. Funkce Steam Refresh nepříjemné pachy odstraní a navíc i změkčí a vyrovná vlákna, takže bude prádlo nejen svěží, ale bude i lépe vypadat.

Důvod druhý: Péče na míru každému typu tkaniny
Košile, džíny, ručníky, hedvábné košilky, vlněné svetry. Úplně jiná vlákna, která si zaslouží jinou techniku praní, pokud si mají uchovat svoje vlastnosti a barvy co nejdéle. „Pračky FreshCare+ jsou vybavené unikátním systémem SoftMove. Tento systém při praní využívá (díky pokročilému typu invertorového motoru) šest různých druhů pohybů bubnu pro konkrétní typ tkaniny. A to v každé fázi pracího procesu: od počátečního napouštění vody až po závěrečné odstřeďování. Při praní odolných tkanin jsou pohyby bubnu intenzivnější, naopak vlna nebo jemné prádlo se ve vodní lázni v bubnu jen jemně kolébá. Prádlo, ať už je z jakéhokoliv materiálu, tak bude nejen dokonale vyprané, ale zachová si svůj tvar, barvy a vzhled,“ doplňuje Darina Papáčová.

Důvod třetí: Zatočí se skvrnami a vypere i v chladné vodě
Skvrny od jídla, trávy, bláta, … a někdy taky ne. Funkce Clean+ umožňuje nastavit tři typy praní – Intenzivní, Denní a Rychlé podle míry zašpinění prádla. To rozhodně častokrát využijete. A jemné tkaniny vám poděkují za patentovaný program Colour15°, který zaručuje stejné výsledky praní jako při programu na 40 °C. A jak je to možné? Díky zmíněnému systému SoftMove a přizpůsobeným pohybům bubnu se totiž prádlo pohybuje v bubnu volně a mnohem lépe absorbuje prací prostředek. Bude proto dobře vyprané i při nízké teplotě.

Někdo přitom myslí za vás
Chcete nejen čisté a voňavé prádlo, a udržet přitom náklady na uzdě? „Právě o toto se postará inteligentní technologii 6. SMYSL, díky níž ušetříte čas, vodu i nákladnou energii při skvělých výsledcích praní. 6. SMYSL totiž díky senzorům a pokročilým algoritmům přizpůsobuje a ovládá teplotu, množství vody, pohyby bubnu i výkon motoru, a zaručuje nastavení pracího cyklu přímo na míru vašemu prádlu. A to i tehdy, pokud perete prádla méně, než jaká je kapacita pračky. Vyplatí se proto spíše zvolit co největší kapacitu pračky, kterou vám prostor dovolí, abyste zvládli vyprat i velké a objemné kusy prádla,“ prozrazuje Darina Papáčová.

Související příspěvky

Leave a Comment